Peguam Maxine dijemput oleh ISHAM JALIL untuk menghadiri townhall mengenai Pilihan Raya Umum ke-15 Malaysia

Kenyataan Media:Peguam Maxine dijemput oleh ISHAM JALIL untuk menghadiri townhall mengenai Pilihan Raya Umum ke-15 Malaysia

Naib Pengerusi MCA Subang Cawangan Maju, Peguam Maxine telah dijemput oleh Isham Jalil, Pegawai Khas kepada mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, untuk menghadiri Townhall yang diadakan di Menara UMNO pada 23 Jun 2022 yang berbincang mengenai Pilihan Raya Umum Ke-15 Malaysia. Isham Jalil percaya Pilihan Raya Umum Malaysia ke-15 tidak harus ditangguhkan lagi, kerana hanya negara yang stabil dari segi politik boleh membawa pembangunan yang stabil kepada ekonomi kita, dan inflasi hari ini hanya akan membawa kepada kesengsaraan sosial. 

Isham Jalil berulang kali menegaskan selain golongan berpendapatan rendah B40 yang memerlukan bantuan, golongan kelas M40 juga memerlukan bantuan. Beliau percaya bahawa menangani inflasi adalah keutamaan, dan apabila ia berkaitan dengan masalah bekalan ayam, beliau percaya bahawa menetapkan harga siling akan menyebabkan penternak ayam kurang menjual ayam, kerana harga makanan ayam ternakan yang tinggi akan menyebabkan kos ayam yang lebih tinggi. Ini kerana kebanyakan makanan ayam diimport dari negara luar, dan kejatuhan nilai ringgit juga secara langsung menyebabkan kenaikan harga makanan ayam, jadi beliau percaya adalah penting untuk menstabilkan ringgit.

Isham Jalil turut menyatakan bahawa punca kerajaan membatalkan subsidi adalah kerana kerajaan tidak mempunyai kemampuan untuk membayar subsidi, dan ini berpunca daripada dasar kerajaan Pakatan Harapan yang salah semasa pentadbirannya termasuk pemansuhan Cukai GST, yang menyebabkan kerajaan kehilangan banyak wang yang juga sebahagian daripada pendapatan. Oleh itu, bagi menyelesaikan masalah ekonomi yang serius, perlu ada persekitaran politik yang stabil untuk menarik pelabur asing melabur di Malaysia.

Ketika ditanya sama ada UMNO dan PAS perlu bekerjasama dalam pilihan raya umum dan hubungan mereka dengan parti itu, Isham Jalil berkata, UMNO tidak sepatutnya bekerjasama dengan PAS, kerana kerjasama UMNO akhirnya akan menyebabkan kehilangan undi Melayu BN. Dengan kerjasama UMNO dan PAS, masalah pembahagian kerusi juga akan timbul. Pada pilihan raya negeri di Melaka dan Johor, PAS berkali-kali bekerjasama dengan BERSATU untuk memisahkan undi Melayu, oleh itu kerjasama antara UMNO dan PAS tidak lagi menjadi pilihan.

Peguam Maxine dan Isham Jalil sama-sama percaya bahawa pilihan raya umum ke-15 tidak perlu ditangguhkan lagi.

Setiausaha Cawangan MCA MAJU

24.6.2022

gambar

Peguam Maxine Khoo (Kiri),Isham Jalil (Kanan)

VIDEO

HUBUNGI KAMI

Sesiapa yang ingin mengadu, bertanya, mendapatkan bantuan atau menyertai PEMUDA MCA SUBANG boleh menghubungi kami melalui telefon, e-mel atau dengan mengisi borang di bawah dan kami akan melakukan yang terbaik untuk membantu anda!

HUBUNGI PEMUDA MCA SUBANG

Pusat Khidmat Masyarakat Atas Talian

  Pertanyaan

  Name

  Emel

  Nombor Telefon

  Tajuk

  Mesej

  error: Content is protected !!
  MCA Youth Subang Online Service Centre, is ready to help! 马青梳邦区团线上服务中心,请问有什么需要帮助吗? Pusat Khidmat Masyarakat Atas Talian PEMUDA MCA Subang, apakah yang boleh kami bantu?
  //
  Online Service Centre | 线上服务中心 | Pusat Khidmat Masyarakat Atas Talian
  Need MCA help? 需要马华帮助?